Oudercomité

Uit een enquête begin het schooljaar 2002-2003 is gebleken dat 84% van de ouders tevreden was over de werking van het oudercomité. Via de nieuwsbrieven willen wij in de toekomst nog beter scoren, door jullie regelmatig te informeren over onze activiteiten. Om de herkenbaarheid van het oudercomité te verhogen, stellen wij graag ons logo voor:

Wie zijn wij ?

Het oudercomité zijn een ploeg enthousiaste ouders die zich op vrijwillige basis inzetten voor onze school. Onze vereniging heeft tot doel de opvoeding en het onderwijs te bevorderen. Daartoe adviseert het oudercomité bij problemen, vragen of suggesties die de kinderen, de ouders of de leerkrachten aanbelangen. Wij werken mee aan schoolfeesten en allerlei andere activiteiten. De lijst van de leden vinden jullie in bijlage.

Wat doen wij ?

Elk jaar organiseren wij het mosselfestijn en een kipfestijn aansluitend op het schoolfeest. Van de opbrengst hiervan wordt een gedeelte opzij gezet voor de verbouwingswerken en de rest wordt gebruikt voor jaarlijks weerkerende activiteiten:

  • wij helpen de Sint met het uitkiezen van een leuk geschenk voor elke klas
  • wij zetten de leerkrachten in de bloemetjes op de Dag van de Leerkracht (5 oktober)
  • met Carnaval trakteren wij met zelfgebakken smoutebollen
  • bij Eerste en Plechtige Communie krijgen de kinderen een speciale attentie
  • we organiseren een ontbijt voor onze Eerste Communicanten en een afscheidsfeestje voor de zesdejaars
  • bij geboortes geven wij een geboortegeschenk

Enkele recente occasionele uitgaven zijn de financiering van de volledige inrichting van de eerste kleuterklas en de aankoop van een DVD-speler, boxen en een versterker.

Tot slot

Wij staan altijd open voor jullie suggesties of bemerkingen. Nieuwe leden zijn op ieder moment van het jaar welkom. Wij komen samen elke tweede dinsdag van de maand.

De nieuwsbrieven zijn steeds terug te vinden in ‘t Schrijverke.