beertjes

Dag allemaal!

Mijn naam is Monique Sonck en ik ben één van de juffen van de eerste kleuterklas.

Dit schooljaar kreeg mijn klas een naam: de beertjesklas. Momenteel telt onze klas 21 kindjes. Naarmate het schooljaar vordert zullen er nog instappertjes verwelkomd worden.

Op 1 september werden de kindjes warm onthaald door Jules. Hij is een handpop die kan praten, dansen, lachen… Gedurende het hele schooljaar zal hij betrokken worden bij wat er gebeurt in de klas. Zo  brengt hij vb. de wekelijkse thema’s aan, mag hij mee op verkenning…

Woensdag is voor hem een speciale dag want dan mag hij met een kindje van de klas mee naar huis en mag hij daar voor een nachtje blijven slapen. ‘s Morgens brengt hij verslag uit aan de vriendjes in de klas.( ouders werken hierbij mee in een logeerschrift)

Op 17 september is Jules jarig. We plannen voor hem een verjaardagsfeestje met vlagjes, een feesttaart, een feeststoel, een cadeautjesdoos, muziek en een dansje. Op deze manier brengt de juf aan hoe we in de klas de verjaardag van de kindjes zullen vieren.

Dinsdag is bij ons een dag vol bewegen. De kindjes mogen zich in de voor- en namiddag een uurtje uitleven in de turnzaal. Momenteel zorgt juf Leen voor hen.

Mevrouw Martine is een goede bekende in de klas. Zij is kinderverzorgster en helpt op vaste momenten mee . Dat is best handig als vb. veel kinderhandjes moeten gewassen worden na een schilderactiviteit…

Vanaf oktober voorzien de juffen van de beide eerste kleuterklassen een klasoverschrijdend moment. Dan wordt er voor de twee klasjes samen poppenspel gespeeld. Nellie en Cézar zullen onze hoofdpersonages zijn. Verder werken wij ook vrij gelijklopend.

Handig om weten voor nieuwe instappertjes. Is jullie kindje nog niet zindelijk? De school stelt koffertjes ter beschikking met heel wat praktische tips die zindelijkheid kunnen bevorderen.

Wat is er nu heel belangrijk voor mij als juf?

Het doet mij zo’n plezier als ik ’s morgens tevreden kindjes zie die graag naar mijn klasje komen en die genieten van alle uitdagingen en prikkels die er gegeven worden zodat ze zonder het zelf te beseffen al spelend en ontdekkend leren.

Fijn toch?

Als je zin hebt, kom een kijkje nemen…