Poezen

Hallo allemaal!

Ik ben Kirsten Van Der Vurst en ik ben de juf van de poezenklas, wat overeenkomt met de 1ste kleuterklas.

Samen met juf Monique Sonck uit de beertjesklas, eveneens 1ste kleuterklas, bereiden wij onze kleuters voor op het 2de kleuterklasje!

Natuurlijk helpt vriendje Jules (de klaspop) ons daar ook bij. Hij mag telkens weer meespelen, mee gaan op ontdekkingstocht, op uitstap, op wandeling en hij mag elke dag luisteren naar de spannende verhalen van jullie kapoenen! Als je kleuter jarig is, mag Jules mee naar huis om te logeren en feest te vieren! Daar kijkt Jules heel hard naar uit! De dag nadien vieren we allemaal samen de verjaardag van je kapoen!

Op woensdag en op donderdag  krijgen onze poesjes telkens een klein uurtje turnen van meester Ruud. Dan kunnen we ons allemaal gaan uitleven in de fijne turnzaal!

In ons poezenklasje zit een variatie aan vriendjes, van 2,5 tot 3 jaar, maar de juf geeft keer op keer een aanbod op maat. In zo’n rijke groep aan talentjes, probeer ik het beste uit je kleuter naar boven te halen! De oudere kleuters leren de nodige wiskundige inzichten en manuele kennis om naar het 2de kleuterklasje te gaan. De jongere kleuters kunnen heel veel nieuwe kennis en ervaringen opdoen in de klas en daarbuiten. Ik probeer elke kleuter in de klas te prikkelen zodat elk kind zich kan ontplooien op zijn eigen manier en op eigen tempo!

Natuurlijk vind ik het fijn wanneer onze vriendjes helemaal zindelijk zijn!

Op school willen we je kleuter daar graag bij helpen. Op school zijn er koffertjes aanwezig waarin een zindelijkheidstraining verwerkt zit. Vraag ernaar! We zorgen ervoor dat je zo’n koffertje krijgt met de nodige uitleg. Als je kleuter zindelijk is, dan verwachten we dat koffertje graag terug zodat we ook andere kindjes ook kunnen helpen.

Elke week krijgen de kapoenen van de poezenklas ook een zakje met een schriftje mee naar huis. In dat schriftje kunnen jullie briefjes vinden waarop staat wat we de afgelopen week gedaan hebben. Ook liedjes, versjes, werkblaadjes zullen daarin te vinden zijn. Jullie kunnen er ook altijd iets inschrijven wanneer jullie vragen hebben, iets willen vertellen, …

Natuurlijk mogen jullie me ook persoonlijk aanspreken, ik sta graag voor jullie klaar!

Ik heet jullie alvast van harte welkom in de poezenklas!

Veel POESLIEVE groetjes van juf Kirsten!